Ballı Tütün Üretimi

Ballı tütün üretimi
Ballı Tütün Üretimi
Ballı Tütün Üretimi

Ballı tütün üretimi ülkemizde eskiye dayanan bir geçmişi vardır. Büyük büyük babalarımız bu işlemi yıllar öncesinden keşfetmiş ve nadirende olsa günümüzde bu işlem yapılmaktadır. Atalarımız üretmiş oldukları tütünleri el kıyımı bıçaklarda doğrayarak  balda bekleme işleminden sonra yerin altında bunu beklemeye alırlardı. Ballı tütünün  hava almadan muhafa edilmesi, bu işin en pif noktasıdır. Tütün içerisinde bulunan kimyasal maddeler bal ile buluştuktan sonra zamanla özelliklerini kaybedecek ve tütünün daha zararsız bir içime sahip olduğunu sizlerde göreceksiniz. yapılan bu işleme tütünün bal ile terbiyelenmesi adı verilir.

Tüm yazılarımızda paylaştığımız gibi yine altını çizerek söylüyorum SİGARA İÇMEK ÖLDÜRÜR. Her nekadar bal ile terbiyelenmiş tütün olsada sonucta  o  duman bizim ciğerlerimizi tahrip ediyor. Farklı bir web sitede denk gelmiştim ve  çok tuhafıma giden bir olaya  sizde tanık olun istiyorum. Bir ürün pazarlarken üretirken veyahut satışını yaparken öncelikle vicdan muhasebesini yapmak gerekiyor.  x sitede Her derde deva olan bal tütünü diye paylaşım yapılmış.

Öyle bir sey söz konusu değil, sıradan marketlerde aldığımız sigaralardan kat ve kat daha iyi, sağlık bakımından fazla bir zararı olmamasına rağmen yinede tüketmemek en iyisidir. Ama ben sigarayı bırakamıyorum ve kaliteli bir tütün içmek istiyorum diyorsanız Ballı tütünden asla vaz geçmeyiniz.

 

Ballı Tütün ile İlgili Sıkça Sorulanlar

Ballı Tütün Nedir?

Ballı Tütün, Sigara içerisinde bulunan 4000 fazla kimyasal ve kanserojen maddelerin bal ile birleşimi sonrası, tütün içerisindeki zararlı maddelerin en minimize edilmesi işlemine ballı tütün denir.

Ballı Tütün Nasıl yapılır?

Ballı tütün üretimi uzun vadeli bir bekleyiş sonrası elde edilmektedir. Tarlada yetiştirilip elde edilen tütünler mengene tarzı veya el kıyımı bıcaklarda doğrandıktan sonra toprak çömlekler içerisinde muhafaza edilerek-7 ile 12 ay beklemeye alınır. Bu süre zarfı içerisinde tütün en saf halini alarak sağlığınızı riske atmaz.

Kaç çeşit ballı tütün vardır?

Çeşit olarak firmamız tarafından üretilen 5 çeşit ballı tütün çeşidi bulunmaktadır, Bu tütünler içimine ve rengine göre farklılık gösterir.

  • Çelikhan Tütünü
  • Bulam tütünü
  • Algan Tütünü
  • Bitlis özel ballı tütünü
  • Özel çikolata aromalı ballı tütündür.

Bu tütünler bölgede üretilen en kaliteli yapraklardan elde edilmektedir. İçim renk ve tat olarak birinci kalitedir.

Ballı tütünün dem alma süresi nekadardır?

Kaliteli bir içime sahip olabilmesi için en az 7 ay beklemesi gerekiyor. Bu bekleme süresi içersinde daha parlak bir renk ve ağızda hış bir tat bırakması için bekleme süresidir.